Niet betaald

Vanochtend, na het wegbrengen van mn op 1 na oudste ben ik nog even gaan tanken. Na het betalen besluit ik nog even een bakkie koffie te nemen omdat ik die thuis in alle consternatie gemist heb en sta daar lekker van te genieten als er een vrouw het betaalhok binnen komt gestormd. “mevrouw, mevrouw”stommelt ze en rent me bijna omver in haar run naar de kassadame. Het kassavrouwtje schrikt duidelijk een beetje en vraagt de vrouw beleefd, en nieuwsgierig wat er aan de hand is.

“Die man, daarbuiten, in die Volvo, die grijze Volvo….”

“wat is daarmee mevrouw?”vraagt het meisje beleefd. “nou, die reed gewoon weg van de pomp, volgens mij heeft ie niet betaald”

Het meisje kijkt een beetje onbegrijpend en vraagt “een grijze Volvo?”

“ja”zegt de geschrokken vrouw, “of in ieder geval een donkere”

“was het een zwarte misschien?”  “jaa, een zwarte was het, hij reed gewoon weg, ik heb zijn kenteken hoor” en begint het van haar hand af te lezen.

Het kassameisje begint twijfelend te schrijven en vraagt schuchter, “het was toch niet die zwarte BMW die net wegreed?”

“ja, een BMW was het, een zwarte”

Het meisje lacht en maakt de vrouw opgeliucht duidelijk dat die bewuste BMW coureur en dief in spe alleen maar een pakje sigaretten had gekocht.

“Oh, echt?” zegt de vrouw ietwat verdrietig, omdat ze dus geen benzinedievebende had opgerold en keek een beetje beschaamd naar mij. Ik lachte maar wat naar haar, omdat ik meestal lach en verder niet echt iets te doen had.

“het spijt me echt”zegt de vrouw tenslotte tegen de kassiere en loopt bedeesd naar de uitgang.

Het meisje kijkt me aan en zegt, “nou, ik zou willen dat alle mensen zo behulpzaam en attent waren zeg”

Ze stapt terug achter haar kassa, kijkt op haar kassa en kijkt me verschrikt aan.

“heeft u haar keneteken toevallig kunnen zien?”

“nee, eigenlijk niet, waarom dan?”

“nou, ze heeft niet afgerekend…….”