ben even bezig meneer

Vanmiddag loop ik in de buurtsuper hier in het dorp om wat komdeavonddoor spulletjes te halen. Besloten een avondje in de bank te hangen dus dan is wat chips wel op zijn plaats dacht ik zo. Met m’n mandje vol dingen die niet op m’n briefje staan, wat trouwens thuis nog op het barretje ligt, loop ik het dranken gangpad in en zie een mooie blonde vrouw nietbegrijpend naar de jus d orange pakken staren en schiet vervolgens een medewerker van desbetreffende winkel aan. Nieuwsgierig als ik ben blijf ik een beetje in de buurt hangen om te horen waar haar probleem over gaat.

Ze heeft een pak in haar hand en vraagt aan de jongen of er vruchtvlees bij zit. De jongen pakt het pak en leest alle kleine lettertjes welke te vinden zijn, kijkt naar de dame en vertelt haar zenuwachtig dat er niets op vermeld staat. Hij zet het pak terug en pakt een volgend pak, deze keer van een ander merk. De nog steeds mooie vrouw blijft geduldig staan en de jongen leest weer. Een tweede jongen die ook meegeluisterd heeft komt er bij staan en pakt ook een pak van het schap. De twee jongens staan geduldig te lezen en de steeds mooier wordende dame vraagt nieuwsgierig of er wat over het vruchtvlees vermeld staat. Ze vinden allebei niets over vruchtvlees en als een jachthond heeft de bedrijfsleider lucht gekregen van de sap orgie en voegt zich gewillig bij de groep. “Kan ik misschien helpen jongens?”, vraagt hij en bekijkt de vrouw als in een trance van boven tot onder en kijkt vervolgens naar zijn pupillen. Als een slaaf  helpt hij naar het zoeken van vruchtvleesvermeldingen en terwijl hij een etiket leest vraagt hij het “model” vanwaar de drang naar vruchtvlees, want hij wil in het kader van de broodnodige omzet toch wel een pakje kwijt aan Miss Ossendrecht. Verwonderd kijkt de dame hem aan en vertelt hem dat ze juist geen vruchtvlees wil, en als het er wel in zat zou ze het er wel uit zeven thuis!

Toen was het probleem snel opgelost en kon het topmodel kiezen uit wel 8 verschillende merken sap zonder vlees, waarna het opstootje snel verijdeld was. Een beetje bedroefd dat ik geen deel had uitgemaakt van de reddingsploeg loop ik te zoeken naar toilet papier en vraag een passerende redder waar dat wel zou kunnen liggen.

De jongen kijkt me aan met ongeinteresseerde blik en zegt, “sorry meneer, ben even bezig”en loopt door, zichtbaar verderdromend van zijn sapfee….