Spelletjes onderweg

Alijd ik met de kids ergens heen ga doen we spelletjes voor onderweg.

Ik ben daar ooit een keer mee begonnen om wat onzinnige welles nietes discussies uit de weg te gaan, en dat lukt me redelijk wel. In het begin was het kleurtje kleurtje, maar er werden, voor mij, onzichtbare kleuren gebruikt zoals een rood Fruitella papiertje dat onder mijn stoel bleek te liggen, waardoor we na een half uur eigenlijk nog geen steek verder waren, qua spel dan toch. Toen verzon sterre het spel, “Je mag geen ja en geen nee zeggen, pap doe je mee?” Uiteraard zei ik dan telkens “ja, natuurlijk” en dan had ik weer verloren.

Als dat ging vervelen was het wie het langste zijn mond dicht kon houden maar das voor mij weer heel moeilijk vol te houden, dus ook daarmee hoefde ik mijn best niet te doen te verliezen. Toen ben ik begonnen met dierennamen en dat is leuk. Iemand begint met een dier en de volgende probeert dan weer een dier te verzinnen met de laatste letter van het dier voor hem. We beginnen en ik zeg, hoe verwonderlijk,” Varken”. More, de grapjas, is en zegt,” Nolifant”. Natuurlijk lachen we allemaal en vervolgens komt hij dan met Neushoorn. Storm is en denkt heel hard na. Sterre roept een paar vreemde woorden waarvan de meeste geen dieren zijn, waarop More haar de mond probeert te snoeren met luide stem en roept “je mag niet voorzeggen!” Uiteraard pas als ik zeg dat dat niet de bedoeling is stopt ze, alsof ze een raak antwoord zou kunnen geven, de kleine meid. Storm is eruit en komt met Nijlpaard en dan is Sterre weer, ze denkt heel diep na en de dierennamen vliegen door de auto. Ze stopt haar vingers in haar oren en begint hard te roepen, “NEE, NIET VOORZEGGEN”. Iedereen is stil en we wachten vol spanning op haar antwoord. “Doornroosje”zegt ze ineens, en we kijken elkaar aan. Jaaa das goed Sterre, nu is papa weer. “Edelhert” zeg ik snel. “Jaa dat kan niet pap, die bestaan niet”, hoor ik tweestemmig. Daar had ik weer niet op gerekend en leg uit dat er verschillende herten bestaan waaronder ook dit exemplaar. Ik krijg het met moeite door de comissie maar het wordt gepikt waarna More weer aan de beurt is. Hij denkt hard na, begint te glimlachen en zegt “Tyrannosaurus Rex” . Sja, ook dat is een dier, of in ieder geval geweest ooit eens een keer dus het wordt ook goedgekeurd. Storm moet met een X en More lacht hard, hij kijkt triest en probeert nog een Xantilope, maar daar heeft de jury nog nooit van gehoord, dus zijn we klaar.

Best leuk die spelletjes, gelukkig zijn we op plaats van bestemming…