Wereld zonder geld

Mijn tank is bijna leeg en ik moet naar Waalwijk vandaag dus even snel een pompbezoek. Ik gooi mn tank vol, loop naar de kassa en hou mn IDpas voor de scanner. “piep”gaat het en de dame zegt dat het accoord is, “goeie reis meneer” roept ze me na en ik stap in, rij weg en geniet van de omgeving. Heerlijk voel ik me. Geen stress, ben gezond, geen zorgen dus. Aangezien ik redelijk op tijd ben rij ik nog even langs de winkel om wat brood en beleg, dat vergat ik gisteren nog. Rij mijn karretje langs de kassa, in de rij voor niveau 2 en hou mijn pasje weer voor de scanner. “piep”gaat het weer, ik pak mijn spullen in en vervolg mijn reis. Ik heb een leuke baan, niveau 2 dus, en maak zo nu en dan wat uren extra. Doordat ik die extra uren werk krijg ik extra leefpunten op mijn pas, waardoor ik eens extra kan tanken om eens langs familie te gaan, of iets leuks aan te schaffen voor mijn vrouw. Kopen doen we al een tijd niet meer, we schaffen aan.  Wel grappig dat niemand meer voor geld werkt, maar voor het bestaan. ieder in zijn of haar eigen niveau. Ik kan aanschaffen wat ik wil, of liever gezegegd wat me toebedeeld is, waar ik recht op heb omdat ik mijn werk goed doe. Mijn baas werkt al langer en heeft zich op weten te werken naar niveau 5. Daar heeft hij hard voor moeten werken maar ook zijn verstandelijk niveau gaf hem die kans, dat wees de test uit indertijd. Ik rij nu in een Golf, wat een niveau 2 wagen is, maar een hele fijne auto is. Mijn baas heeft een BMW 7 serie, maar had de keus uit nog meer dikke wagens. Een BMWpaste wel bij hem vond ie zelf, vandaar.

Ik heb een tante die in de bijstand zit, heeft veel pech gehad het arme mens en zit nu dus in niveau 1. Nee lager kun je niet maar dan heb je altijd nog de beschikking over een autootje en haar daarbij behorende boodschappendeel. Niemand komt wat tekort op deze manier. Iedereen werkt maar niemand voor geld, nergens, over de hele wereld niet. Grondstoffen worden zomaar aangeleverd bij de fabrieken waar weer leefbenodigdheden van geproduceerd worden. Arme landen worden gewoon geholpen, zonder probleem en zonder geld, We gaan de benodigde spullen halen en brengen ze door naar de behoeftigen. Ook lossen we daar alle problemen op zoals watertekorten en ziekte bestrijding. We trekken de wereld gelijk zonder winstbejag, zonder jalouzie, zonder stress. Iedereen heeft gelijke rechten, op elk gebied. Er is geen geldverkwisting meer en er blijft nergens geld aan een of andere strijkstok hangen. Er wordt ook niet meer ingebroken en gestolen, omdat de mensen die iets nodig hebben om in leven te blijven dat gewoon aan kunnen schaffen, gewoon omdat ze er recht op hebben , net als iedereen. Ik heb geen stress meer door het niet kunnen betalen van rekeningen, er zijn geen rekeningen. We hoeven de aarde niet te betalen voor de dingfen die we hem onttrekken, we mogen er gebruik van maken, kosteloos, maar moeten er dan wel goed voor zijn, en dankbaar.

Aan de ene kant wil ik wel naar niveau 3 maar waarom eigenlijk. We hebben het goed en genieten van elkaar en ons gezin. Om in een iets dikkere auto te rijden? Nee het is goed zo, ik ben gezond, gelukkig en tevreden. Ik geniet voor de volle 100%van mijn tijd hier op aarde, doe mijn best iedereen te helpen, spaar zo nu en dan wat extra punten en doe eens wat leuks met mijn gezin. Als je wat extra’s wil moet je wat extra’s doen.

We hebben geen geld nodig. We zijn allemaal op aarde en hebben allemaal het recht om goed te leven. Goed en op een niveau dat bij ons past.

Het zal natuurlijk allemaal niet kunnen maar ik droom nog wel even verder….

Fijne dagen allemaal…