De mannen van Oranje

Nee, ‘t was niet best, daar ben ik het helemaal mee eens. Wel heb ik na zitten denken of het nu allemaal wel helemaal eerlijk is wat er in de volksmond geroepen wordt over “onze jongens”.

Natuurlijk verdienen ze een smak met geld, en als je het uitrekent per uur hebben ze een waanzinnig uurloon. Het is natuurlijk wel zo dat die gasten over een groot talent beschikken en dan bedoel ik niet alleen het voetballen zelf. Hou je maar eens staande in de hysterische wereld eromheen. Ze kunnen nog niet door het raam naar buiten kijken of er staat een foto in de krant.

Ik kan genieten als ik op mn gemakje op een terrasje zit met een koud biertje, beetje mensen kijken, maar dat zit er voor die jongens echt niet in.  Dan kun je wel veel geld verdienen maar dat maakt toch niet alles goed als je er toch maar beperkt en alleen met je gezinnetje van kunt genieten. Ze kunnen geen stap zetten of ze worden aangevallen door de een of de ander die zonodig moet vertellen hoe idolaat hij of zij wel niet is.

Vroeger konden de voetballers van formaat nog gewoon een biertje drinken in hun stamcafe of boodschappen doen met moeder de vrouw. Ze verdienden geen vermogen maar dat hoefde ook niet. Het ging om het voetbal en niks anders. Geen vette sponsorcontracten en modeshows maar gewoon een potje ballen. Geen zorgen aan het hoofd over al die miljoenen, knallen met die bal.

Nu is het anders en dat hebben we zelf gecreerd. Wij zorgen ervoor dat ze niet fatsoenlijk over straat kunnen en eigenlijk, in ruil voor al dat geld, helemaal geen leven hebben. Vroeger was het wel stoer als ze eens een avondje doorzakten of met een naaktmodel het nest indoken, nu staan ze er gewoon naast.

Van Persie bijvoorbeeld, een man met een supertalent, op handen gedragen wordt nu, na een paar klotewedstrijdjes als het ware afgeschreven. Als ik zie hoeveel mensen er in zo’n volgepakt stadion iets van hem verwachten, en daar sta je dan. Die druk kun je je niet voorstellen denk ik, Als hij nu de bladen openslaat en alles leest, of wellicht Facebook eens afspeurt, dan vind ik het echt wel een hele vent om vervolgens gewoon zijn voetballeven weer op te pakken en alles naast zich neer te leggen, dan ben je een man van groot formaat.

Hebben wij niet eens een slechte week? en dan kijkt er vaak nog niemand op onze vingers.

Het zijn stuk voor stuk goedbetaalde supertalenten die elkaar gewoon niet konden vinden deze keer, waarmee je misschien niet eens zou willen ruilen. Zelf zou ik denk ik niet eens aan al die kritieken kunnen wennen, nee laat maar.

Slapen met Yolanthe…dat zou nog net gaan