chicken tonight

supermarktEen beetje gehaast loop ik door de supermarkt voor snel nog even een paar dingetjes. Eindigend bij de blikjes Cola Light besef ik dat ik alleen de pot Chicken Tonight nog niet ben tegengekomen. Ik loop alle rijen nog een keer langs en wederom, geen Chicken Tonight. Ik wordt zenuwachtig want altijd, op het moment dat ik de winkel binnenstap, moet ik naar de wc. Verdomd echt gewoon altijd. Ik moet plassen en kan die rotpot niet vinden. Er zit een jongen op zijn hurken bij een schap van , voor mijn gevoel, 12 jaar, maar zal iets ouder zijn en ik vraag hem vriendelijk of hij weet waar de Chicken Tonight staat. “de wat”? vraagt hij me met een verbaasd gezicht. “Chicken Tonight, die saus, die je bij de rijst gooit, met stukjes kip”, leg ik hem uit en moet nog erger plassen dan daarnet. Hij kijkt me veel te relaxed aan en mompelt iets van, “jakweetnietzekermaar”.

Ik loop achter hem aan en ben het meteen al weer beu en heb alweer spijt dat ik het hem gevraagd heb. Net als bij de Gamma, daar vraag ik het ook altijd aan degene die het net niet weet, en dan weer iemand anders gaat zoeken, die dan ook weer alleen terugkomt. Ook dan moet ik altijd plassen.

Hij loopt natuurlijk langs de gangen die ik ook allemaal al gehad heb en draait om, kijkt me een beetje bedroefd aan en zegt, “ik ga wel even iemand zoeken”

Ja, dat wilde ik dus niet, ik wilde dat hij er naartoe zou lopen en het aan zou wijzen met de woorden, “kijk meneer, daar staan ze”

Maar nee, ik wacht netjes op mn plaats en er komt niemand natuurlijk. Ik krijg een beetje buikpijn van het moeten plassen en ga maar wat lopen, helemaal terug naar het begin en ja hoor, daar staan ze, meteen als je binnenkomt links natuurlijk. Ik pak een pot en doe hem in mijn kar maar bedenk me dat die jongen zo met AH csi terugkomt om mijn probleem op te lossen. Hoe lullig is het dan voor dat mannetje als ik al bij de kassa sta met mijn pot in de hand. Ik sta in dubio, stoot ik die jongen voor het hoofd met mijn egoistische actie of wacht ik netjes tot hij terug is.

Terwijl ik dat denk heb ik de bewuste pot weer in mijn hand en komt Inpector Gadget aangelopen, alleen, met nog steeds dezelfde blik in zijn ogen. Dat belooft niet veel goeds en snel zet ik de pot terug en ga snel bij een ander rek staan. De jongen vertelt me dat hij even niemand kan vinden en vraag hem of ze misschien niet hier ergens in de buurt staan. Hij kijkt gespannen rond en zegt “weet het niet hoor meneer”. Ik krijg medelijden met hem en stel voor dat hij even bij dat andere rek kijkt terwijl ik het rek met non food even bestudeer.Zelfs dat vindt hij niet vreemd en loopt naar het bewuste Chicken Tonight rek. Hij roept me en de eerste keer doe ik net of ik hem niet hoor. “meneer, hier staan ze”roept hij nog een keer verlegen. Ik kijk semi verrast om en loop semi blij naar hem toe. Hij wijst me de potten en ik kijk (echt) blij.

Ik bedank de jongen voor zijn geweldige speurwerk terwijl ik nu heel erg moet plassen, en snel loop ik naar de kassa.

Als ik afgerekend heb en omkijk zie ik de jongen nog staan, hij ziet mij ook en steekt vriendelijk zijn hand op en ik zie een tevreden blik in zijn ogen.

Die tevreden blik, daar ging het me even om.