Feestje

Ik heb een tafeltje voor 3 gereserveerd, lekker buiten in het zonnetje. De kids rennen de speeltuin in terwijl ik een jongedame aanschiet voor een koele versnapering. “Mag ik een pilsje van u?”, vraag ik netjes en ze kijkt me een beetje vreemd aan. Ineens schiet me te binnen dat het wel eens zo zou kunnen zijn dat ze hier (Zeeland) alleen wijn mogen drinken, in verband met het geloof, God, Jezus en de bijbel, maar dat zal toch zeker niet? Het meisje schuifelt naar binnen en komt een minuut of 5 later weer terug, tesamen met een collegaatje, omdat zij dan heel toevallig weer geen bestellingen op mag nemen.

Ze kijken me aan en het meegekomen collegaatje zegt, “u wilde een biertje?” “Nou, als dat kan heel erg graag”, antwoord ik, al iets minder vrolijk als even daarvoor. De twee dames lopen samen terug naar binnen en een minuut of 5 later komt het eerste meisje weer naar buiten met een vol dienblad op haar hand met daarop ook mijn biertje.

Ze zet het biertje op mijn tafel, kijkt me aan en vraagt, “heeft u een feestje meneer?”. Verwonderd kijk ik haar aan, kijk naar mijn lege tafeltje van 1 vierkante meter en de twee overgebleven stoelen. “Een feestje??”stamel ik. Nu weet ik wel dat ik niet zo heel erg veel vrienden heb maar dit slaat wel alles.

“Nee lieverd, ik heb geen feestje, maar wel erge dorst”