Is alles namaak?

Het journaal is nep, ze laten toch alleen maar zien wat ze willen dat je ziet en weet, bij brand is er nooit gevaar voor de mensheid, en als er een klein beetje storm dreigt rijden de treinen op voorhand niet en staan de bussen klaar. Gypsy Girls is een opgezet toneelspel van slechte acteurs, CSI New York laat precies zien hoe het zou moeten gaan maar het in werkelijkheid dus niet is. In het echt …

wordt er dus niks aangepakt en achter de feiten aan gehobbeld. Dit was het nieuws moet geimproviseerd lijken maar is allemaal ingestudeerd, alleen Thomas geeft zijn bek nog wel eens zomaar een duw. Hart van Nederland is vooral niet echt, en wat echt is , is dan weer totaal niet van belang en zeker oninteressant. De films die voorbijkomen zijn minimaal 6 jaar oud en als het een beetje vette film geweest is, is er nu dus niks meer aan, rare kapsels en klederdracht en 8 van de 10 vertoningen heb ik al gezien op een heel groot scherm in Belgie. Als er bij Miami ink een klant, heel spontaan en onverwacht , binnenstapt is dat in werkelijheid een iemand die een week eerder al aangesproken is, eigenlijk iets heel anders wilde, maar voor een leuk bedrag bereid was iets heel anders te laten zetten met een mooi tranentrekkend verhaal erbij. Voetbal is al heel lang niet echt meer (op het spel van kinderen onder de 12 na dan) en gaat over veel te veel geld, ego’s en vechtpartijen van mensen die eigenlijk een helel hebben aan voetbal of juist misschien het hele echrte voetbal wel missen. Ik zap me gek en eindig bij de stand up comedians, niet helemaal echt maar soms wel leuk. Wat is er nou nog wel echt eigenlijk? Vanmiddag deed ik snel een paar boodschappen en wilde een fles wijn meenemen. Zoete witte. Ik snap er geen klote van, er staat zoveel en beheers de Franse taal niet. Er staat een dame bij de wijn en  zie haar telkens op de etiketten kijken. Omdat ik het gevoel heb dat ze er verstand van heeft vraag ik haar welke ik het beste kan nemen en ze kijkt me verschrikt aan. “om eerlijk te zijn heb ik geen idee”zegt ze beschaamd. “ik kijk wel op de etiketten maar kan het niet lezen en snap er dan ook niks van”  ” ik doe altijd maar net als of en neem er gewoon een mee in de tussencategorie”, ik kijk haar aan en lach, terwijl ik denk…dit is echt, jammer dat je het nog zo weinig tegenkomt…