Facebook

Ik hoor sommigen zich wel eens negatief uitlaten over Facebook. “zonde van mn tijd”. “mensen praten niet meer met elkaar”, “ik heb al een relatie”, alleen maar onzin”, iedereen ziet alles van me”, en meer van dat soort uitspraken. Het is natuurlijk maar net hoe je het gebruikt. Je kunt er alle kanten mee op en het aanpassen aan je eigen leventje. Het kost je inderdaad wat tijd, maar dat… gaat bij mij voornamelijk ten koste van het televisie kijken. Als er nu iets nagemaakt en nep is, is het wel de TV, dus das geen moeilijke keuze voor me. Als zelfs de realityprogramma’s al voorgeprogrammeerd en gecensureerd worden voorgeschoteld… Die tijd steek ik er dus graag in omdat ik wel graag wil weten wat “vrienden”van me aan het doen zijn. Of de kleine er al is, of ze de sleutel al kunnen halen, of de nieuwe onderdelen al binnen zijn, welke plaats anderen gereden hebben, of zijn museum alweer uitgebreid is, dat ie heel veel zin heeft in het nieuwe blauwe seizoen, dat ze misschien wel een keer meekomt met haar neefje, hoe het feestje was, in welk land ze nu weer zit, of ze genoten hebben in Parijs, waar hij nu weer speelt, met welke artiesten hij nu weer bezig is, wat hem nog meer interesseert behalve crossen, of het optreden weer geslaagd was, welk nummer ze nu weer prachtig gezongen heeft, of de operatie geslaagd is en hoe ze er zich bij voelt, wat ze nog steeds voor elkaar voelen, dat ze (eindelijk) vrijgezel is, dat zowel hij als zij mn verhaaltje leuk vonden, dat ze vertelt wat ze graag zou gaan dromen, dat ze een dierenliefhebber is, dat ze een superleuke avond hadden, dat zn voet openligt, dat ie geen werk heeft maar wel alle mooie dingen herkent, dat er een hele mooie foto is gemaakt van zijn whip, dat ie zn jaarlijkse relaxmomentje heeft en er van geniet, dat ie zich al DJ noemt en dat ook heel goed kan en daarom dus mag doen, dat ze meer doet als alleen foto’s maken, dat ze er heerlijk gegeten heeft en dat deelt uit respect voor de kok, dat ze weer eens in de kroeg zit omdat ze alles uit haar leven haalt wat haar gelukkig maakt, dat haar cluppie alweer gewonnen heeft en haar zoon ook wel bij Feijenoord terecht zal komen, dat ie echt niet meer gaat crossen, dat ze niet meer omkijken zal en gelukkig gaat worden, dat ze haar eerst kerst alleen gaat vieren en dat het ondanks dat wellicht de beste zal worden, dat hij nog steeds op mn boekje zit te wachten, dat ze waardeerde dat ik nog wist welk kerstplaatje ze “killing”vond, dat ze wel heel erg van dieren houden allebei, dat hij kerst niet nodig vindt om gelukkig te kunnen zijn, dat hij laat zien een van de betere rappers te zijn, dat ie ook mooie meubels kan maken van steigerhout, dat hij niet alleen van Volkswagens houdt maar ook van mooie vrouwen, dat ie niet alleen lekker kan crossen maar ook rake oneliners kan posten, dat het niet zomaar een behanger is maar een heel mooi en oprecht mannetje, dat ze buiten het feestjes zoeken ook nieuwe banden nodig heeft, dat ie zijn dagelijkse overdenkingen nog steeds niet gebundeld heeft, dat ze elke dag een hele mooie nieuwe profielfoto heeft…..ja, ik wil het wel allemaal weten. Ik lees het dan ook zoveel mogelijk en geniet er van. Van de liefde, de emoties, en de grappen. Leef mee met de ellende en het verdriet. Je komt zoveel mooie mensen tegen in je leven en kunt onmogelijk met iedereen persoonlijk contact houden. Dit is dan misschien een beetje onpersoonlijk maar wel gemeend vanuit het diepste van mijn hart, heb gezellige dagen samen en blijf genieten van alles, blijf goed rondkijken, blijf gezond, blijf…