(on)geluk

De jongens van Eindhoven, het gesprek van de dag. Natuurlijk is het heel goed dat dit het gesprek van de dag is, en van de week of misschien wel de maand. Maar dan is het weer over, we vinden het allemaal heel erg natuurlijk maar zijn het net zo makkelijk zo weer kwijt en dan is het weer wachten op  het volgende delict dat ongetwijfeld zal volgen. Zeker moeten ze 20 x levenslang, op de …electrische stoel en moeten ze vervolgens gemarteld worden. Al zouden die gasten nooit meer op straat komen, dan nog is het probleem niet opgelost en wordt ook zeer waarschijnlijk alleen maar groter. Op zo’n moment ben ik toch heel benieuwd waar dat gedrag nou eigenlijk vandaan komt. Je kunt het niet zomaar afschuiven op een andere cultuur, want het zijn net zo goed “eigen” jongens die hier aan deelnemen. Komt het voort uit verveling, agressieve games, of wellicht een te vrije opvoeding? Is , of wordt er misschien te weinig tijd vrijgemaakt voor de opvoeding van onze opvolgers? Ook ik vind het walgelijk wat er gebeurd is, heb de beelden gezien en moest bijna over m’n nek. Ook weet ik en iedereen dat dit wekelijks gebeurt, overal in het land en dat baart zorgen. Zou het misschien een plan zijn om eens wat euro’s te besteden aan onderzoek, hulp en begeleiding van jeugd in plaats van andere landen met miljarden bij te staan? Wat drijft deze jongens  en waar komt bepaald gedrag uit voort? Hoe is het mogelijk dat zo’n gast zonder enig menselijk gevoel een weerloze jongen helemaal in elkaar trapt, op z’n hoofd notabene, samen met z’n maatjes?  Er zal er vaak wel eentje de leider zijn waarna de rest makkelijk blijkt te volgen. Heel erg laf dus als je weet dat zo’n gast, als hij daar alleen was geweest er waarschijnlijk helemaal niet aan begonnen was, niet eens gedurfd had .Leg daar de hand op en pak het nu eens aan bij de bron. Nogmaals, ik praat zeker niks goed maar waarom zijn jij en ik dan niet in staat tot zulke misselijkmakende wandaden? Hebben wij dan gewoon geluk gehad?