Kom op nou

 Veel strakke billen en spierballen. Ja, als ik zo rondkijk heb ik een behoorlijke achterstand opgebouwd in de afgelopen jaren. Natuurlijk ben ik al een beetje op leeftijd aan het komen, dat speelt zeker mee. Eigenlijk ook weer een dooddoener van de eerste orde want er zijn zat mannen die nog “strak in het pak” zitten, ook op mijn leeftijd.  Waarschijnlijk is het meer een combinatrie van andere prioriteiten, luiheid, laksheid en overgave. Als je blijft sporten, al is het maar twee keer in de week, is het best mogelijk om op latere leeftijd nog in “shape” te zijn. Je moet alleen bezig blijven en zorgen dat je geen achterstand oploopt van een jaar of 10.  Omdat het voor mijn gevoel nog niet te laat is sta ik hier, met mijn handoekje en flesje spa. Een niet al te strak shirtje zodat anderen nog zouden kunnen denken dat er wat moois onder zit. “Niet met je buitenschoenen op de sportvloer”, staat er op de bordjes aan de muur. Daar gaat het …al mis, maar ik weet zeker dat de baliedame niet naar mijn schoenen heeft gekeken dus durf het wel aan voor een keertje. Een schema is er wel, maar er zitten nog maar een velletje of 6 in de standaard. “Gratis schema’s te leen” staat er boven. Volgens mij is lenen altijd gratis, maar goed, de meeste schema’s liggen zeer waarschijnlijk bij de mensen thuis in de la.  Als ik aan het “opwarmfietsen” ben weet ik ook meteen weer waarom ik de vorige 12 keren ook beter geen lid had kunnen  worden. Saai is het en heb natuurlijk mijn “oortjes”niet bij om naar m’n eigen muziek te luisteren.  Die vijftien minuten duren een uur en bedenk me dat ik de volgende keer gewoon de kachel van de auto aanzet. Op die manier kan ik de warming up wel overslaan.  Uiteraard moet alles meteen zo zwaar mogelijk. Tegen alle regels in meteen volle bak want ik wil pijn hebben morgen, overal en veel.  Bij veel spierpijn heb ik altijd het rare idee dat ik ineens heel gespierd ben. Helaas is de klap in mijn gezicht hard als ik voor de spiegel sta. Al met al werk ik een paar spiergroepen af en doe nog een cooling down van tien minuten op de fiets. Bij acht minuten kap ik het af, want fietsen ik kut.Vind ik dan toch.  Als ik gedouched heb en m’n schone kleren aantrek voel ik me lekker. Met een halfstrak shirtje stap ik naar buiten. Zon en regen, heerlijk. Ik kijk rond of er mensen zijn die mijn supergespierde lichaam zien maar dat valt tegen. Ik kijk in een winkelruit en span mijn arm een beetje aan. Ik zag onder het fietsen nog een bordje aan de wand. “Houd vol” stond er op…