Versieren

“kom je hier vaker”
“wij kennen elkaar toch?”
“wil je iets van me drinken”
Er zijn er zoveel. Versiertrucjes die eigenlijk helemaal geen trucjes zijn. Vaak zijn het, door het gebrek aan de nodige ervaring, onhandige uitingen die bijna altijd net niet overkomen zoals je het bedoelde. Natuurlijk is het voor de andere partij wel meteen duidelijk dat je hem of haar leuk vindt, maar die eerste zin bepaalt toch wel die, hele belangrijke, eerste indruk. Als je het met “jezelf zijn” niet haalt, wil je dan nog wel iets met die ander? Jezelf zijn en gewoon zeggen wat je denkt, voelt of graag zou willen is nog wel de allerbeste truc en helemaal niet moeilijk uit te voeren. Je hoeft niet eens te oefenen voor de spiegel thuis. De eerlijkheid in je ogen zegt alles en zal twee keer zo hard aankomen dan de beste smoes ooit. Als een aasgier aan de kant gaan staan in de kroeg en rondturen of er misschien iets te verschalken is trekt namelijk ook niet altijd de juiste personen aan.
Nee, versieren hoef je niet te leren, dan kan iedereen.

Jaren geleden was ik alleen op stap in Zeeland en ik stond wat te genieten van mijn biertje toen ik aangetikt werd. Ik keek om en zag een vrouwelijk meisje naast me staan. Kort donker haar, mooi lichaam en ogen die bruisten van een positieve energie.”hee, ik vind jou leuk” zei ze lachend en ik was eigenlijk met stomheid geslagen. We hadden een super avond en ook al zijn we geen stel geworden, deze “truc” is me altijd bijgebleven.

Eigenlijk is het ook helemaal geen versieren, maar een uiting van je gevoel op dat moment en dat zouden we allemaal een beetje meer moeten doen.

Versieren hoeft niet…