Crosser van weleer

181287_372316589535792_27074295_nVoor de vierde keer kijk ik naar de zilvergrijze Volkswagen Crafter die achter ons staat. Een leeftijdsgenoot zit uit te rusten van zijn laatst gereden rondjes. Ik weet dat ik hem ken maar krijg het niet “uitgegraven”. Als hij wat later weer wegrijdt voor de volgende sessie zie ik zijn naam op de achterkant van zijn shirt. Die naam herken ik zeker en er komen weer wat dingetjes boven.
Peter is van “mijn crossgeneratie” en we hebben vaak samen gereden. Grappig genoeg weet hij nog dingen van en over me uit die goeie ouwe tijd en daar sta ik eigenlijk van te kijken. Hij blijkt een garagebedrijf te hebben dat hij samen met zijn zoon runt.
Zijn zoon en dochter crossen ook en daar geniet hij van, dat zie ik in zijn ogen als hij het vertelt. Ook vertelt hij me over zijn “mankementen”. Een laars die slecht past door een vervormde voet, overgehouden aan een gewaagde hoge sprong. Ik schrok toen hij zijn sok uitrok. De arts vertelde hem na het ongeluk dat hij misschien zijn voet moest gaan missen, maar ze zouden nog wel wat proberen, zo zei hij. Het “probeersel” lukte wonderwel en hij rijdt gewoon zijn rondjes weer. Het “balansremmen” in de lucht gaat alleen even wat moeizamer nu maar weerhoudt hem zeker niet van zijn verslaving.
Door een slecht gehoor, weer “te danken” aan ziekte op een wat jongere leeftijd, leerde hij liplezen. Knap wel want voor hij het vertelde had ik het echt niet in de gaten. Het is een karakter man. Traint, pakt zijn wedstrijden mee en rijdt zelfs 1 x per jaar de beruchte veteranencross mee in Glenn Helen, Amerika.
Een crosser in hart en ziel, dat is me wel duidelijk en vind het mooi om te horen. Natuurlijk, zo zijn er veel, maar Peter van der Weele ken ik dan toevalllig.
Aan het eind van ons gesprek geeft hij mijn crossend zoontje nog een les mee voor zijn komende crossjaren. “Zorg dat je op tijd vertrekt naar de cross en zorg dat je spullen in orde zijn”. Goeie les vind ik wel. Ik hou het zelf ook maar even in gedachten.
Bedankt Peter, was even gezellig.
Je vertelde dat je m’n verhaaltjes leest dus deze zal je wel hekennen.