De ware

imagesHeerlijk zitten we in de tuin. Jij zit liever in de schaduw omdat je snel verbrandt. “Alleen m’n benen dan, dat kan wel”.
Ik geniet van de geur van het pasgemaaide gras, en jouw stem, jouw aanwezigheid, jouw alles. Je vertelt me dingen waar ik me normaal gesproken helemaal niet voor interesseer.
Ik luister aandachtig en kijk naar je mooie lachende mond. Je ogen praten mee en kijken me zo nu en dan bestuderend aan. “wat zou je van me denken?”.
“Heerlijk, wat een rust” zeg je met een ontspannen blik. Ik kijk weer stiekem naar je gezicht en keur het uit iedere hoek die het aanneemt. Altijd mooi, altijd goed. “Niks meer aan doen” zeggen ze dan.
Je hebt humor. Veel en het mijne. Je maakt me aan het lachen en daar geniet ik van. Lekker eens een keer zelf geen grapjes maken maar lachen om jou, geweldig. We kijken elkaar weer aan, lang en doordringend.
Ik blijf naar je kijken en sta op. Ik loop naar je toe en ga op mijn knieen voor je zitten in het zachte gras. Ik pak je handen vast en leg mijn hoofd op je warme buik.
Alsof mijn hoofd aan jouw buik smelt, zo goed en echt voelt het. Je gaat met je handen door mijn haar en geeft me een kus op mijn hoofd. Dit gevoel is magisch. Dit gevoel wil ik nooit meer kwijt.
Ik sluit mijn ogen en geniet van dit moment dat voor mij eeuwig zou mogen duren. Dit is wat ik zocht, dit is het. Als ik het gevoel heb dat je nooit meer bij me weg hoeft te gaan, dan moet het wel het beste ooit zijn.
Je begint tegen me te praten. “Het wordt slecht weer” hoor ik in de verte en je begint zwaarder te praten. Je verdraait je stem en ik voel een koude rilling over mijn rug. Ik begrijp het niet goed en je stem wordt steeds zwaarder. Je blijft maar zeuren over het weer en ik krijg het steeds kouder.
“Goedenacht zegt een inmiddels mannenstem en ik kijk op. Jij bent weg, de programma’s zijn op. “Dit was het laatste nieuws, goedenacht en tot morgen”.
Je bent weg maar ik ga je niet zoeken. Ik weet dat je er bent, ergens.
Ik heb je gevoeld en ik weet ook dat als je voor mij bent, je wel komen zal. Ooit, ergens, zomaar ineens…