Familieman

OlavAlex 001Een tijd lang zagen we elkaar niet. Als ik nadenk over de echte reden daarvoor moet ik eerlijk zeggen dat ik dat een beetje kwijt ben. Wazige flarden van een, achteraf nietszeggende, ruzie. Nu het contact hersteld is moet ik zeggen dat het me goed doet.
Hij is meer mijn vader, zakelijk en consequent. Ik ben helemaal m’n ma waardoor er een groot verschil is.
In het verleden gaf dat wel eens wrijving. Dat kwam voornamelijk omdat we, samen met veel anderen, toch stiekem graag willen dat iedereen denkt en doet als wij zelf zijn en doen. Dat kan niet en moet ook niet.
Een cliche zegt ons al sinds mensenheugenis dat we elkaar in onze waarde moeten laten. Iemand is zoals die is. Gedrag is aan te leren en aan te passen, maar je karakter blijft en speelt toch altijd weer op na je jarenlange opvoering van een gekozen of opgedrongen typetje.
Heel eerlijk, ik heb een tijd geroepen dat ik het wel goed vond zo. Geen contact geeft ook geen problemen. Simpel en dom gedacht, juist omdat ik het diep van binnen toch miste. Stiekem keek ik via mijn moeders account naar de perikelen in de familie. Dan moet je op een gegeven moment eerlijk zijn tegen jezelf.
Na een contact met mijn schoonzus volgde een echt toevallige ontmoeting en, voor mij onverwachts, was er meteen weer een klik. “Homecoming” noemde hij het lief en dat was het ook.
Omdat hij ouder is was hij altijd een paar stappen verder en heb ik als klein manneke altijd tegen hem op gekeken. Hij had zijn passies. Een electrische gitaar met een prachtige “Marshall” versterker. Een berg met LP’s van o.a. Queen, Deep Purple, Ten Years After en Jimi Hendrix. Hij droeg een paarse bril en liep of liftte naar school. Gewoon omdat hij geen fiets had. Op de Halsterse kermis gooide hij een keer mijn handen vol met botswagenpenningen omdat hij achter het “meisje van zijn dromen” aan moest. Zulke dingen vergeet je niet meer.
Een mannetje met een heel eigen karakter, dat zeker.
Buiten alle dingen waarin we verschillen hebben we ook iets gemeen. Ook Ruud is een familieman. De liefde voor zijn gezin is onmetelijk groot.
Twee zussen, een broer, twee zwagers en een schoonzus. Ik ben er blij mee.
Liefde en respect zou iedereen bij elkaar moeten kunnen houden, de rest is bijzaak…