Ik wil niet!

IMG_20140327_163816Moet even snel om een brood maar ik vergeet mijn portemonnee dus laat mijn auto even draaiend voor de deur staan.
Ik weet dat ik alles blokkeer, maar die twee minuten moeten toch wel kunnen denk ik en loop terug naar binnen. Met een voet op de deurmat hoor ik een auto claxonneren.
Als ik terugloop zie ik een oudere vrouw met een Jeep ongeduldig naar me kijken. “Ik wil der ff langs” zegt ze nog vrij vriendelijk en ik zet mijn auto aan de kant. Geld gepakt en op weg naar de winkel.
Als ik mijn auto geparkeerd heb loop ik langs de winkelwagentjes en komt er een man met een leeg wagentje me tegemoet. We kijken elkaar aan en hij vraagt, “wilt u misschien mijn karretje?”. “Nee hoor, ik hoef vandaag geen karretje”, zeg ik vriendelijk terug, ik hoef tenslotte alleen maar een brood.
“Wilt u misschien wat proeven?” vraagt een jong meisje terwijl ik de winkel in loop. Ze heeft een schaaltje opgerolde plakjes worst in haar hand. “Nee, dank je” zeg ik vriendelijk terug en bedenk me dat ik straks lekker brood ga eten.
Ik “scoor” m’n witte tijger en loop naar de kassa. “Wilt u alstublieft naar kassa 9 gaan meneer, deze gaat sluiten namelijk”. Netjes sluit ik aan en betaal de kassadame. “Wilt u zegels meneer?”. “Nee, ik spaar niks, dankje” antwoord ik en blijf kalm. “Wilt u de bon meneer?” vraagt ze weer. “Nee, ik hoef geen bon” zeg ik en loop snel weg, met m’n brood. Ik heb honger en wil gewoon een lekkere boterham.
Bij de uitgang staan twee jongelingen met ieder een stapel kranten in hun arm. “BN de Stem” staat er op hun rode bodywarmer. De jongen kijkt me aan. “Meneer….”, en voor hij zijn zin af kan maken onderbreek ik hem. “Nee, ik hoef geen gratis krant en ook geen proefabonnement! Ik wil naar huis, ik heb honger. Ik wil eten!”

Ik kijk om en de jongen kijkt me vreemd na. Ik wil gewoon niet.