Trots op Nederland

article-2156902-138723C2000005DC-901_634x417Jammer genoeg leef ik in een klote landje.
Alleen maar ellende. Problemen met binnengehaalde buitenlanders die we eigenlijk niet echt kunnen plaatsen en betalen. We betalen te hoge belastingen. De politiek laat te wensen over, de zorg is een puinhoop en dat we ons bij de EU aangesloten hebben is nog wel de allergrootste fout geweest. We laten ons intimideren en gebruiken door iedereen, belachelijk gewoon.
Toch worden we door andere landen veelal gezien als voorbeeld. We kunnen alles eigenlijk wel, en da’s best bijzonder voor een nietszeggend klein klotelandje. Ze hebben ons nodig.
We moeten overal ter wereld schepen vlot komen trekken. We bouwen de beste bruggen, weten alles over stormvloed en hoe dat te keren. Ons wegennet behoort kwalitatief tot de top van de wereld. We lopen voor in wind en zonne energieontwikkeling. Ja, ze hebben ons en onze expertise gewoon nodig!
We hebben de beste zwemmers en schaatsers. Doen aan de top mee in turnen, wielrennen en hockey, zowel de mannen als de vrouwen. Onze darters behaalden wereldfaam en nog steeds.
We worden eigenlijk overal op handen gedragen en dat besefte ik gisteren ineens. Het gros van de wereld zou liever Nederlands zijn, dat geloof ik echt.
Vanmorgen kijk ik op internet en vooral via Facebook besef ik hoe het hele land meeleeft met het Nederlands elftal en zie het respect dat ze krijgen van de wereld. Daar krijg ik toch kippevel van. De filmpjes en foto’s van de aanhang zijn echt waanzinnig.
Ik ben trots.
Trots op Nederland en heel blij dat ik hier geboren ben.