Waar gaat het heen

ganzenPaarden en pony’s worden mishandeld of opengesneden zonder reden. Varkens komen op onmenselijke wijze aan hun eind. Olifanten worden zonder pardon afgeslacht ook al zijn er nog maar een paar.
Katten worden in de brand gestoken, puppies worden in het water gegooid, een ezel in de afgrond getrapt en een hondje doodgetrapt door vier Vietnamese onmensen. Honden worden opgehangen aan een boom en andere hondjes worden levend gevild. Dolfijnen en zeehonden zijn er ook al bijna niet meer. Dit is dan nog maar een hele kleine greep uit de bizarre filmpjes en foto’s die voorbij komen.

De wereld raakt op z’n eind zei mijn moeder laatst en soms denk ik dat ze gelijk heeft. We schrikken niet meer zo snel van onmenselijk gedrag en dat baart me wel eens zorgen.
Als ik een paar boodschappen heb gedaan kom ik onderweg naar huis in een file. Een file op een randweggetje van niks! Ik erger me wel een beetje want ik wil naar huis. Als ik wat dichter bij de opstopping kom zie ik iets van 25 ganzen de weg oversteken. Lekker op het gemakje sukkelen ze in kleine groepjes de straat over. Ze kwebbelen wat. Misschien lachen ze ons wel uit omdat we moeten wachten, wie weet maar ik geniet er van. Al zou dit een half uur duren, je wacht gewoon. Iedereen heeft ineens een zee van tijd.Mooi om te zien.
Respect voor de dieren.
Hadden we dat allemaal maar…