Meriva Boks

MerivaVoor ik met mijn busje reed had ik even een Opel Meriva. Geen opzichtig ding, gewoon een ruim en makkelijk autootje. Ondanks dat het een praktisch wagentje is werd hij voor mij, mijn werkzaamheden en mijn kinderen net iets te klein. Ik weet niet waarom, maar de trouwe Meriva is nu ineens het doelwit van spot.
“Belachelijk gewoon, zo’n Meriva.” Mijn kinderen hebben iets uitgedacht. De Meriva is zo belachelijk dat er geslagen mag worden bij het zien van zo’n Duits product. Helemaal strak zitten ze naar buiten te kijken of ze misschien als eerste zo’n “belachelijke” Opel zien en meppen er dan op los. Zo snel mogelijk iedereen raken voordat zij de wagen in het zicht hebben. Vorige week kreeg ik een appje van mijn zoon. Een foto van een onderweg gespotte Meriva met daaronder geen tekst maar een “bokshandje” uit de emoticonlijst.
Gisteren stond ik te tanken en zag twee pompen verder mijn “oude liefde” staan. De “Merivaman” stapt net voor mij binnen en pakt zijn portemonnee bij de kassa. “40 euro alstublieft meneer” zegt het meisje. De man betaalt en loopt met een blij gezicht naar buiten. Ik weet wat ik af moet gaan rekenen en kijk naar de instappende man.
Mooi karretje wel zo’n Meriva..