Boeiende Motor Werke

Voor een inrit staat een BMW. Zo’n “kleine” 1 serie. Een mooi karretje maar ik vind het jammer van het afgehakte kontje. Ik moet erbij maar heb toch net te weinig ruimte en wil het risico niet nemen.
Aangezien er net naast de inrit een kantoor is vermoed ik dat de “dader” zich daar wel zal bevinden dus stap ik vrolijk naar binnen. Vijf heren in strak pak kijken me aan. Twee oudere, van mijn leeftijd en drie jonge snelle gasten. “Sorry dat ik stoor maar bezit een van de heren misschien een BMW?” “Jazeker, ik!” zegt een van de jonge mannekes met een blij hoofd. “Er staat er eentje in de weg buiten, ik dacht misschien is een van de heren eigenaar?” “Wat voor model is het?”, vraagt de jongeling gespannen. “Zo’n kleine, een 1 serie geloof ik”, antwoord ik netjes.
“Oh, haha, nee dat is de mijne niet” zegt hij met grote ogen en kwijlende mond. “Ik heb zo’n grote, een 5 serie.” Ik geef aan dat ik het jammer vind maar dat er niets aan te doen is. Als ik om wil draaien gaat hij verder.
“Ken je die niet, een 5 serie?. Dat zijn die grote modellen.” “Ja, die heb ik wel eens gezien denk ik” geef ik hem met een ongeinteresseerd gezicht terug. “Da’s nogal een verschil hoor, een 1 serie of een 5 serie” gaat hij lachend door en het wordt moeilijker netjes te blijven.
Ik draai me weer om en maak aanstalten weg te lopen terwijl ik mompel; “lekker boeiend.” “Sorry, wat zegt u”, probeert hij het gesprek over zijn bolide gaande te houden. “Oh, ik zei; mooie modellen die 5 series.”