M’n liefste juf

Ik zit geconcentreerd aan m’n tafeltje te werken als ik op mijn schouder getikt wordt. “Je doet zo goed je best, je krijgt een mooie sticker van mij”, hoor ik achter me. Ik draai me om en daar staat ze met een vel leuke gekleurde stickertjes. Ze drukt er zacht eentje op mijn shirt en geeft me een aai over mijn schouder.
Het is een pootafdruk van een hondje met daarin een rood hartje.
Het is al eventjes geleden dat ik mijn laatste sticker opgeplakt kreeg.
Toch even een fijn gevoel weer, een stukje waardering. Het feit dat iemand opmerkt dat je inderdaad je best doet en je het gevoel geeft vooral zo door te moeten gaan. “Hier, die zijn voor jou”, zegt ze weer en legt een handje kruidnoten naast m’n toetsenbord. “Ga maar zo door, als je goed je best blijft doen krijg je misschien nog wel een sticker”, zegt ze terwijl ze wegloopt richting mijn oudste zoon. Ook hij krijgt er een.
We doen het goed vindt Sterre en dat geeft een lekker gevoel. Als iedereen op bed ligt haal ik het stickertje van mijn shirt. Ik plak hem op de achterkant van mijn telefoon terwijl ik me afvraag of ik er vroeger op school net zo blij mee was als met deze van vandaag…