Even beroemd

shoot-2

(Door Olav Heijt)

Kleine modelletjes. Strak worden ze in de make up gezet. Nu mag het even. Opgewonden gezichtjes en trotse ouders. Als echte mannequins flaneren ze door de zaak met hun zelf uitgezochte kleding. Gooien hun haar naar achter en kijken verliefd in de verschillende spiegels. Vooral verliefd op zichzelf. Wat zouden ze graag groot zijn. Zo groot dat het gewoon mag. Nu en voor altijd.

shoot-1

De ‘make up dame’ doet haar best. Ze brengt het als een prof. Mooie creaties verschijnen op de onschuldige wangen, ogen en lippen, alsof ze gereedgemaakt worden voor de rode loper. Even later gaan ze in de spotlights. De finale. De fotografe maakt het af. Om de beurt laten ze zich gewillig vastleggen met een smile van oor tot oor. Poseren gaat als vanzelf. Vanuit diverse hoeken beweegt ze met haar mond de kinderen in de meest ‘flashy’ poses.

shoot-3

Bibelino, Bergen op Zoom. Twee keer per jaar wordt de nieuwe collectie geshowd door de plaatselijke jeugd. Een slimme win-win situatie waar door beide partijen gretig gebruik van gemaakt wordt. Eeuwige roem en fotomateriaal voor later. Het later wat veel te snel zal komen. Voor mij dan toch…