Kerst is geen boom

Mijn dochter is bang. ‘Ben je niet eenzaam pap?’, kroelt me heel hard, geeft een kus op mijn wang. Mijn jongens zijn lief. Hebben respect. Weten vaak alles en soms lekker toch weer wat kindernaief. De vrouw van mijn leven. Mijn moeder, ze geeft. Altijd en nog steeds. Dankbaar en zwaaiend, achter het raam. Hoofd trots geheven. De oudste geen zorgen. Helpt waar hij kan en staat altijd paraat. Plukt elk moment en houdt vast tot hij slaapt. Tot de volgende morgen. Kerst is geen boom. Geen eten en drinken, of dikke cadeaus. Geen man met een slee in een prachtige droom. Kerst is geen boom. Kerst zijn momenten. Door passie gedreven. Er zijn voor elkaar in het goede en kwade. Je hart luchten zonder een klein beetje schroom. Kerst is beseffen. Kerst is de liefde. Kijk om je heen. Niets in de wereld kan dat overtreffen…

Fijne dagen allemaal x