Tassenactie

Ik leg de bekende gele Jumbo Big Shopper op mijn boodschappen. Het altijd vriendelijke kassameisje kijkt me lachend aan. ‘Hoeveel tassen heeft u nu al thuis?’. Ik kijk haar verbaasd aan. ‘Hoe weet jij dat dan?’. ‘Sja, u heeft nooit een oude tas bij en neemt iedere keer een nieuwe mee. Of gooit u ze weg?’ Ze heeft gelijk. Ik heb er inderdaad altijd zo’n 45 in de kast liggen. Soms fungeren ze als bodem voor de kattenbak en ook hangt er regelmatig eentje aan de verwarming, dienst te doen als vuilniszak. ‘Grappig dat het je opvalt. Ik hoop stiekem dat er een keer een actie op touw wordt gezet. Dat je binnen vijf minuten een foto op Facebook moet posten van alle tassen die je in je kast heb liggen en als je de meeste hebt mag je ze allemaal gratis komen vullen met boodschappen. Zonder tijdslimiet’. Ze kijkt me lachend aan. ‘Nou, die actie zal niet komen, maar als het wel gebeurt help ik ze vullen’.