Hollands Glorie

Toch maar weer eens naar het songfestival gekeken deze keer.
Eigenlijk alleen maar omdat Anouk mee deed. Als ik denk aan alle dramagevallen van de afgelopen jaren zou je gewoon nooit meer kijken en toch zeker niet luisteren. Gordon is voor mij al geen echte artiest. Het enige wat hij heel goed kan is grappig zijn ten koste van anderen en daar heb ik dus een pesthekel aan. Als je nou zelf zo’n “topper” bent zou ik het nog een beetje kunnen hebben maar als ik dat mondje van hem zie waarmee hij veel mensen schaamteloos uitlacht moet ik bijna overgeven, sorry. Sieneke was ook bijvoorbaat kansloos. Haar zang was nog niet eens zo bar slecht maar die hele toestand met die grijze oppersmurf er om heen maakte haar al belachelijk. Wat moet die “overdedatum”vader abraham er sowieso nog bij? Zeker,hij heeft veel hits geschreven en gecomponeeerd, maar toch geen nummers die je de grens over zou durven smokkelen. Als ze je aanhouden en ze ontdekken die cd, nemen ze je mee naar het dichtstbijzijnde gesticht en word je de volgende ochtend wakker in een dwangbuis.’T is zeer waarschijnlijk een beste man, maar hij moet wel gewoon stoppen met dat onzinnige gedoe van ‘m.Op je hoogtepunt kappen, en lekker genieten van je centjes samen met je vrouw.
Nu hebben we Anouk doorgestuurd en dat is een vrouw met veel talenten met nu al een staat van dienst waar je u tegen zegt. Anouk is een mooie vrouw, schrijft hele mooie nummers en zingt ze nog mooier.(ja Gordon, dan ben je een artiest)
Anouk is ook heel erg slim. Ook al hebben we natuurlijk niks meer te verliezen in dit nagemaakte en voorgeprogrammeerde mediacircus, niemand verwachtte dat juist zij deze stap zou wagen in deze heel, groots opgezette, happening met wereldwijd enorm veel kijkers en luisteraars.
Anouk is slim, want ze heeft veel, maar dan ook heel veel aandacht gehad voor haar nummer, haar album en haar verdere ouvre. Ze acteerde mysterieus, precies het omgekeerde van wat de rest deed en dat trok de aandacht. een afwijkend nummer, afwijkend gedrag en afwijkende “show” maakte haar ineens tot een van de favorieten.
Iedereen wist dat ze niet zou gaan winnen maar dat hoefde ook niet voor haar. Anouk is een vakvrouw en daardoor staat ze nu ook vet op de kaart in de meest (met alle respect) “nietszeggende” landen.
Iedereen heeft haar opgemerkt en iedereen die haar niet kende is op Youtube gaan neuzen wat ze nog meer in haar mars heeft. Iedereen hoorde tussen de regels door dat er veel meer stem moet zijn dan dat ze liet horen, bewust, slim dus weer.
De punten kwamen dan ook niet in grote getale, en zelfs onze oosterburen gunden ons niks. Wel met z’n allen de hele zomer als dikke mollen onze stranden om komen ploegen, maar een miezerig puntje kon er niet af.
Al met al heeft Anouk weer wat verdiend met de duizenden downloads die wereldwijd gepleegd zijn en heeft ze weer een dikke hit gescoord met haar vogeltjesliedje.
Ik kan niet anders zeggen dat ik heb genoten van Anouk. Het hele voortraject en de grote finale. Om eerlijk te zijn was ik er gewoon een beetje nerveus van geworden, ook al wist ik wel dat we niet zouden winnen.
We deden weer mee en ook al waren we 9e, Anouk heeft gewonnen, dat is zeker!