Daarom

Je moet hier naar rechts zegt ze met haar irritante stem. Ik hou me in, maar vind het niet leuk. Als ik op de uitvoegstrook rij zegt ze dat ik af moet slaan. ‘Je ziet toch dat ik op de uitvoegstrook rij’, zeg ik geïrriteerd. Ze zwijgt. Ik ben bang dat we ruzie krijgen dus hou ook even mijn mond. Ik heb de radio afgestemd op ‘Nostalgie’, en zing zacht mee met een van mijn favoriete ‘oldtimers’. Ineens zet ze de muziek uit en leest me weer de les. Ik kijk haar aan en vraag haar waarom ze de muziek telkens uitzet als ze iets tegen me zegt. ‘En ook altijd als er net een goed nummer bezig is’. Ze zwijgt weer. Nog een paar keer doet ze hetzelfde en ik val tegen haar uit. ‘Hou nou je kop eens even’. Geen weerwoord niks, dat vind ik nog het ergste. Geen communicatie. Is het daarom dat ik voor een vrijgezellenbestaan heb gekozen? Als je een ‘navigatiewijf’ nog niet eens aankunt…