Orale bevrediging

Hij is al wat op leeftijd. Loopt me sloffend voorbij naar zijn auto en ik zie aan zijn gezicht dat hij wel een beetje klaar is met de week. Druk geweest, veel gedaan. Ik loop een stukje met hem op. ‘ En, nog plannen voor het weekend?’, probeer ik hem nog wat op te beuren. Hij vertelt dat hij nog een tent op moet bouwen en dat dat nog wel eens moeilijk kon gaan worden in het drassige gras. ‘ Een tent?, heb je een feestje dan?’, vraag ik nieuwsgierig. ‘Nou, we hebben een pijpweekend’, antwoordt hij en ik schrik. Ik wist al niet dat er pijpweekenden georganiseerd werden, maar dat hij er ook nog heen ging vond ik toch wel heel verrassend. In de hoop het verkeerd te hebben verstaan vraag ik nog een keer wat zijn plannen zijn, maar hij antwoordt met dezelfde zin. Ik kijk hem aan en hij doet zijn hand naar zijn mond. ‘Pijp’, zegt hij nog een keer en maakt een heen en weer beweging met zijn hand naar zijn lippen. Dat had ik niet willen zien. Met alle respect, maar toch. Verward probeer ik de boel op een rijtje te krijgen als hij me uit de droom helpt. ‘Ik rook pijp hè, en daar organiseren we met de pijpvereniging wel eens een dagje voor’…